INLOOPAVOND

Afgelopen jaren was het traditie het jaar te starten met een inloopavond in januari, als opening van het nieuwe tuinseizoen. Het succes van deze avond was het gezellig bij elkaar zijn onder het genot van een hapje en een drankje.
Gelet op de huidige corona-maatregelen heeft het bestuur besloten om het seizoen 2021 niet te starten met een inloopavond. Als de maatregelen versoepeld zijn, hopen we in de loop van 2021 toch nog een gezellige avond te kunnen organiseren. Wij houden u op de hoogte via de Nieuwsflits.

MINI_EXCURSIES 2021

Afgelopen jaar is er slechts één excursie doorgegaan, namelijk naar de Plantentuin Esveld in Boskoop. We hebben daar een leuke, geanimeerde rondleiding gehad.

De overige excursies werden helaas allemaal geannuleerd. Met de betreffende tuinen is de afspraak gemaakt, dat we in 2021 weer welkom zijn.

Het gaat hierbij om de volgende mini-excursies:

• Biologische Kruidenkwekerij en Tuincentrum L. Klerks in Oisterwijk. We krijgen een rondleiding en kunnen in de kwekerij / tuincentrum de gewenste plantjes kopen. Eind mei is volgens de heer Klerks de mooiste en ook de drukste tijd in de kwekerij. Bij ons bezoek krijgen we koffie / thee met wat lekkers en een rondleiding.
  • Kloostertuin Franciscanen ‘Hof van Lof’ in Megen. Over deze kloostertuin doen enthousiaste berichten de ronde. Naar aanleiding daarvan is deze excursie in het programma opgenomen. De rondleidingen zijn alleen op vrijdagmiddagen van 14:00 -16:00, waarbij het aantal deelnemers minimaal 15 personen moet zijn. Er wordt gestart met een PowerPoint presentatie met koffie / thee en daarna volgt de rondleiding door de tuin.
  • De ‘Oude Moestuin’ in Brakel. Een paar jaar geleden is deze moestuin ook bezocht, maar een herhaald bezoek is zeker de moeite waard. Het is niet zozeer een moestuin met alleen groenten, maar tussen de groenten zijn allerlei planten en bloemen geïntegreerd (of andersom). De toegang is gratis, maar het wordt op prijs gesteld als er in de bus bij de uitgang een bijdrage wordt gestopt.

In verband met de corona-crisis is het maken van afspraken lastig. Data zijn dus nog niet bekend. Het is de bedoeling dat deze 3 mini-excursies gepland worden in resp. mei, juni en juli.

Voor de eerste twee excursies zijn de toegangsprijzen (incl. koffie / thee met wat lekkers) nog niet vastgesteld, maar deze zullen ergens tussen de vier en zes euro liggen.

Zodra een excursie definitief gepland is, wordt u op de hoogte gehouden in de Nieuwsflitsen.

FIETSTOCHT

De geplande fietstocht van 2020 door de Betuwe kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan.

Dit jaar gaat kunnen we hopelijk wel weer op pad. De leden van de fietstocht commissie hebben besloten nog geen exacte datum te noemen, maar spreken de hoop uit dat in augustus 2021 de fietstocht kan doorgaan.

De planning vorig jaar was Geldermalsen / Tiel. Mogelijk wordt de geplande route alsnog gereden, maar er wordt ook aan gedacht richting Alblasserwaard te gaan.

Laat u verrassen en houd de Nieuwsflits in de gaten!

In de agenda vind u alle activiteiten waarvan de data bekend zijn.