FOTOWEDSTRIJD

Het is alweer een flink aantal jaren geleden dat binnen de afdeling een fotowedstrijd werd georganiseerd. Er zijn echter veel mensen die graag fotograferen. Zeker sinds de opkomst van telefoons met een goede camera is fotograferen nog laagdrempeliger geworden. Hierdoor hebben veel mensen ontdekt dat fotograferen eigenlijk heel leuk is, en helemaal niet duur of moeilijk. Hierbij daagt het bestuur u dan ook uit om deel te nemen aan een fotowedstrijd!

Het thema is ‘Natuurlijk Vierluik’. Dat thema vereist enige uitleg. Het is namelijk de bedoeling dat u 4 foto’s aanlevert die op wat voor manier dan ook
► de natuur als thema hebben, en
► duidelijk zichtbaar bij elkaar horen.

Dit thema kan op allerlei manieren worden ingevuld.
Denk aan 4 foto’s van bijvoorbeeld uw tuin in 4 verschillende seizoenen, of 4 bloemen die goed bij elkaar passen, of 4 dieren, of verschillende stadia van dezelfde bloem, of wat u maar wilt. De foto's hoeven niet in uw tuin gemaakt te zijn, maar er moet wel een raakvlak zijn met tuinieren of met datgene wat u in de tuin zou kunnen tegenkomen.
Denk eraan tijdig te beginnen, want mocht u ‘winter-opnames’ willen maken dan moet u niet tot juni wachten met het bedenken van een onderwerp!

Het thema is niet helemaal toevallig gekozen, want de beste opnamen willen we de komende jaren gaan gebruiken voor de voorpagina van ons jaarblad. Dat geeft dan ook meteen een andere eis, namelijk dat het ‘liggende’ foto’s moeten zijn. Die moeten ongeveer de verhouding 4:3 hebben, of er moet een goede uitsnede in dit formaat van te maken zijn. De resolutie moet zo zijn dat het er gedrukt nog goed uitziet, in technische termen minimaal 800x600 pixels. Met elke smartphone kunnen foto’s gemaakt worden die ruimschoots hieraan voldoen.

De beoordeling wordt gedaan door een aantal leden van de afdeling, aangevuld met enkele deskundige fotografen.
En de hoofdprijs? De bekende eeuwige roem, uw foto’s verspreid in een oplage van 300 stuks aan alle leden, en wellicht nog een aardigheidje. Waarschijnlijk wordt bovendien een aantal inzendingen tentoongesteld op een inloopavond of andere afdelingsbijeenkomst, zodat u ook de bijdragen van de andere deelnemers kunt bewonderen.

Meedoen kunt u door de 4 opnamen in te sturen naar info(at)gorinchem.groei.nl. U mag zoveel inzendingen sturen als u wilt, maar wel in 'setjes' van 4 samenhangende foto's.
De uiterste inzenddatum is 15 november 2021.

Hieronder een serie foto's winter, voorjaar, zomer en herfst van Peter en Marina Rijpkema.