Groentips & Groeninfo

PLANTEN TESTEN - De consumententoets

2016

Na een geslaagd seizoen met mooie testplanten, aan we hopelijk weer op naar een nieuwe consumententoets in 2016. Ongeveer 50 leden verzorgen vanaf mei enkele planten die (vrij) nieuw zijn en waarvan de waarde nog bewezen moet gaan worden. Landelijk doet een 10-tal afdelingen mee. De afdeling Aalsmeer verdeelt de planten en krijgt de testresultaten rond september weer terug van de deelnemers. Krijgt de plant een hoog cijfer dan zal het een
blijver worden, bij een (te) laag cijfer zal de plant van de markt verdwijnen.

2015

Woensdag 6 mei was weer een mooi dag. 52 deelnemers aan de consumenten toets kregen weer planten om uit te proberen.  Dit jaar werd alles gedeeld, zodat niet iedereen de zelfde planten kreeg. Voor wie vroeg kwam was er de Canna Cannova “Bronze Scarlet”.  Rode bloem en wat brons blad. Een nieuwe serie Canna’s gekweekt voor ons klimaat.  Binnen deze serie is er ook een Cannova met gele en één met roze bloemen. 

Ook kregen de vroege deelnemers de keuze uit  een Hydrangea Magical “Sapphire” ( rode bloem) of een Hydrangea Magical  “Noblesse” ( witte bloem),  beide hebben de plezierige eigenschap dat de bloemen in de loop van het seizoen wat gaan verkleuren ( een schilderachtig herfst pallet) . Voor wie geen Canna meer was, kreeg  een tweetal Petunia’s. Deze zijn van de nieuwe serie Wave petunia’s. De meeste zijn Petunia Easy Wave  “Pink Passion”, maar er zaten ook donkerde types tussen. Deze Petunia moet laag, bijna als een bodembedekker gaan groeien. We zijn erg benieuwd hoe alles gaat groeien.

Mei 2015. Henk van den Helm

Voor meer informatie: Henk van den Helm via e-mail: hhelm(at)ziggo.nl of tel: 0183 301509

meer
18
Mar
Een blauwe lucht, de zon en bijna geen wind
17
Mar
Genieten van wat er allemaal tevoorschijn komt.