Bekijk online
Afdeling  Gorinchem
Nieuwsflits September 2018

Lezing: Anders fotograferen in de tuin door Marcel Batist

ANDERS FOTOGRAFEREN IN DE TUIN

Maandag 24 september 2018

Lezing door Marcel Batist

Marcel Batist komt een avondvullend programma verzorgen over “anders fotograferen in uw eigen tuin”. Marcel maakt al 40 jaar deel uit van de Westlandse Amateur Fotografen Vereniging. Zijn grote passie voor de natuur probeert hij vast te leggen met de camera. Door de jaren heen, maakte hij duizenden opnamen van tuinen, bloemen en planten. Uit dit veelzijdige werk stelde hij speciaal voor Groei en Bloei een bijzondere presentatie samen. 

Het doel van deze avond is tweeledig. Enerzijds gaat het over: “genieten van de wonderlijke natuur om ons heen”. Dus ook als u nooit fotografeert, is een bezoek nog de moeite waard. Verder geldt natuurlijk vooral het educatieve karakter van deze lezing. 

Iedereen die van plan is om eens een gevarieerd fotoboek van hun eigen tuin samen te stellen, of een mooi reisverslag te maken van een bijzondere tuinreis, krijgt deze avond voldoende inzicht om hier invulling aan te geven.

Marcel laat - op een voor iedereen begrijpelijke wijze - een aantal belangrijke facetten uit de fotografie aan bod komen. Tijdens de digitale projectie vertelt hij u de “geheimen” van een geslaagde foto. Hij laat de verschillen zien en legt uit waarom het zo is. 

Verder trekken er nog een flink aantal tips over het scherm. Een scala van voorbeelden worden aangereikt om een pakkende en afwisselende reportage te maken. Opnieuw ondersteunen fraaie foto's een aantal wetenswaardigheden die u niet snel zult vergeten. Mocht dit tóch gebeuren, dan biedt de hand-out uitkomst. Aan het einde van de avond ligt n.l. voor iedereen een beschrijving klaar van de behandelde aspecten en de tips. 

De combinatie van zijn fotografische kennis en zijn passie voor tuinieren staan garant voor een verrassende avond. U zult voortaan uw tuin met “andere” ogen observeren, er intenser van genieten en vooral ook mooiere foto’s in maken. 

 

Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141

4205 BC  Gorinchem

Aanvang : 20.00 uur

Niet leden € 3,-

Lezing Leden voor Leden 26 november

Lezing leden voor leden op 26 november

 

De lezing leden voor leden zal niet door leden worden ingevuld. 

Deze avond zal de lezing in het teken staan van symboliek van planten in de kunst en zal verzorgd worden door Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

Lezing: Symboliek van Planten in de kunst

SYMBOLIEK VAN PLANTEN IN DE KUNST 

Lezing door Krzysztof Dobrowolski-Onclin 

Wat in uw tuin, pot of perk groeit heeft dikwijls een tweede leven in de kunst. De tulp, een populaire exoot die eind XVIe eeuw werd ingevoerd, was na 1637 een symbool van onder meer ijdelheid. Dit kwam doordat de tulpenmanie in februari van dat jaar een abrupt einde maakte aan de windhandel in tulpenbollen. Hoe populair de tulp was, bewijst onder meer Rembrandt in de schilderijen van dr. Nicolaas Tulp, die zich naar de bloem vernoemde. 

De tulp is slechts een uit de vele voorbeelden die in deze boeiende lezing aan de orde komen. De appel, het viooltje, de lelie, de hyacint, de klimop, het bosaardbeitje, de roos, het lelietje-van-dalen en veel andere bloemen en planten zullen de revue passeren verpakt in symboliek van vergankelijkheid, heiligenlevens, Bijbelse verhalen, mythologie en zeventiende-eeuws moralistisme. 

In een overzichtelijk opgebouwde lezing hoort u welke oude bekenden uit de natuur een symbolische waarde in de kunst hebben. U leert vooral wanneer er van een diepere lading sprake is, want niet elk bloemstilleven heeft automatisch een dubbele bodem.

Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141

4205 BC  Gorinchem

Aanvang : 20.00 uur

Niet leden € 3,-

De tuin van Kasteel Ophemert

Kasteel Ophemert heeft een prachtige tuin, maar voordat een evenement als Gardenista daar plaats zal vinden, moet er nog wel wat op orde worden gebracht. Daarom heeft het Kernteam samen met de familie Van Dedem een aantal 'Tuindagen' gepland:

  • 13 oktober
  • 17 november
  • 15 december
  • 12 januari
  • 16 februari
  • 9 maart
  • 13 april
  • 4 mei

Heb je zin en tijd om op één of meerdere dagen mee te helpen? Meld je dan bij Frits Hoogers via frits@gardenista.nl.

VIVA Vintage fair bij Tuincentrum Huiting

UITNODIGING VIVA VINTAGE FAIR BIJ TUINCENTRUM HUITING

Op zaterdag 15 september 2018 van 10.00 – 16.00 uur staan de witte pagodetenten opgesteld met brocante/vintage koopwaar, edelsmeden en port.

Kom gezellig snuffelen en schatzoeken bij:

Onze femmes du marché met brocante, vintage of industriële koopwaar, Alie, Carin, Hetty, Joke, Tineke en Willeke

Nieuw: Oude Liefde uit Woudrichem en Jet Glänzer van Carla’s Hommage en Janny den Oudsten van de Kolenschuur

Handgemaakte sieraden van de zilversmeden Theo Meij en Wim Peeters.   Theo polijst op deze dag met een gouden randje gratis uw ring!

Bianca laat u de verrukkelijke noten-, rode vruchten- en appelport van Wijngaard de Vijfheeren proeven. À votre santé!

Een hapje en drankje kunt u nuttigen op ons gezellige terras.

Au revoir!

www.tuincentrumhuiting.nl – Lexmondsestraatweg 2 – 4133 LA VIANEN

Ontvangt u deze Nieuwsflits niet zoals gewenst?

We hebben het al eerder gemeld, er zijn een aantal leden die deze nieuwsflits niet in het juiste format ontvangen. Soms is de tekst niet goed leesbaar, vaker echter zien leden de foto's niet en kunnen zij deze deze ook niet downloaden'.

Mocht dat bij u ook het geval zijn dan kunt uOpens internal link in current window hier klikken voor een correcte versie.

Bezoek ook de website

Blijf op de hoogte, check regelmatig de agenda op onze website en ook de andere interessante mededelingen

Opens external link in new windowwww.gorinchem.groei.nl

Of Opens external link in new windowonze facebookpagina

Contact: Opens window for sending emailinfo@gorinchem.groei.nl

Met vriendelijke groet,
Groei & Bloei Gorinchem en omstreken

NIEUWSBRIEVEN EN TIPS

 

Opens external link in new windowTUINCENTRUM HUITING

 

Opens external link in new windowTUINCENTRUM STERK

 

Opens external link in new windowDE WEBWINKEL van Groei & Bloei Nederland

Informatie