Bekijk online
Afdeling  Gorinchem
Nieuwsflits Oktober 2018

PLANTEN – ZADEN- EN STEKJESRUILBEURS

Zaterdag 6 oktober  2018 najaarsruilbeurs

 

Op zaterdag 6 oktober is er een ruilbeurs. Dit is weer op de locatie van het Omnia College aan de W. de Vries Robbéweg 27. 

Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De toegang naar de ruilbeurs is niet aan het schoolplein, maar aan de andere zijde van het gebouw. 

De voorbereiding van de ruilbeurs start, zoals gebruikelijk, om 9.15 uur. Vanaf dat moment kunnen de planten worden uitgestald en kun je bij anderen kijken wat die hebben meegebracht. Geef bij de planten zoveel mogelijk informatie aan: naam, kleur, hoogte, zon of schaduw. Ondertussen is er gelegenheid om koffie of thee te drinken. 

Om 10.00 uur start de ruilbeurs en wisselen de planten van eigenaar. De planten die van eigenaar geruild zijn worden tijdelijk onder de tafels gezet, zodat deze niet nog een keer geruild kunnen worden. 

Niet G&B leden worden van harte uitgenodigd om eens te komen kijken en te profiteren van de gratis aangeboden plantjes. Tijdens de ruilbeurs bestaat er de mogelijkheid om via de najaarsactie lid te worden van Groei en Bloei. Nieuwe leden ontvangen bij deze najaarsactie: 

    • het september-, oktober- en november/decembernummer van Groei en Bloei gratis;

    • de special “De Natuurlijke Tuin’;

    • € 21 korting op het lidmaatschap tot het einde van het jaar 2019. 

Wij hopen op weer veel belangstelling en zien jullie en de planten op zaterdag  6 oktober.

Omnia College

W. de Vries Robbeweg 27

4206 AK  Gorinchem

In het najaar valt er nog genoeg te genieten van bloeiende planten zoals herfstanemonen en dahlia's. Nog even en dan barst de herfst echt los met bomen en struiken in prachtige kleuren ... ook dat is genieten!

Lezing: Symboliek van Planten in de kunst 26-11-2018

SYMBOLIEK VAN PLANTEN IN DE KUNST 

Lezing door Krzysztof Dobrowolski-Onclin 

Wat in uw tuin, pot of perk groeit heeft dikwijls een tweede leven in de kunst. De tulp, een populaire exoot die eind XVIe eeuw werd ingevoerd, was na 1637 een symbool van onder meer ijdelheid. Dit kwam doordat de tulpenmanie in februari van dat jaar een abrupt einde maakte aan de windhandel in tulpenbollen. Hoe populair de tulp was, bewijst onder meer Rembrandt in de schilderijen van dr. Nicolaas Tulp, die zich naar de bloem vernoemde. 

De tulp is slechts een uit de vele voorbeelden die in deze boeiende lezing aan de orde komen. De appel, het viooltje, de lelie, de hyacint, de klimop, het bosaardbeitje, de roos, het lelietje-van-dalen en veel andere bloemen en planten zullen de revue passeren verpakt in symboliek van vergankelijkheid, heiligenlevens, Bijbelse verhalen, mythologie en zeventiende-eeuws moralistisme. 

In een overzichtelijk opgebouwde lezing hoort u welke oude bekenden uit de natuur een symbolische waarde in de kunst hebben. U leert vooral wanneer er van een diepere lading sprake is, want niet elk bloemstilleven heeft automatisch een dubbele bodem.

Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141

4205 BC  Gorinchem

Aanvang : 20.00 uur

Niet leden € 3,-

De tuin van Kasteel Ophemert

Kasteel Ophemert heeft een prachtige tuin, maar voordat een evenement als Gardenista daar plaats zal vinden, moet er nog wel wat op orde worden gebracht. Daarom heeft het Kernteam samen met de familie Van Dedem een aantal 'Tuindagen' gepland:

  • 13 oktober
  • 17 november
  • 15 december
  • 12 januari
  • 16 februari
  • 9 maart
  • 13 april
  • 4 mei

Heb je zin en tijd om op één of meerdere dagen mee te helpen? Meld je dan bij Frits Hoogers via frits@gardenista.nl.

Privacy statement

Privacy bij Groei & Bloei

 

Groei & Bloei baseert zijn beleid op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Ons privacybeleid geeft je informatie over hoe KMTP/Groei & Bloei je privacy beschermt, bijvoorbeeld hoe we je gegevens opslaan en verwerken. Opens external link in new windowLees meer

Ontvangt u deze Nieuwsflits niet zoals gewenst?

We hebben het al eerder gemeld, er zijn een aantal leden die deze nieuwsflits niet in het juiste format ontvangen. Soms is de tekst niet goed leesbaar, vaker echter zien leden de foto's niet en kunnen zij deze deze ook niet downloaden'.

Mocht dat bij u ook het geval zijn dan kunt uOpens internal link in current window hier klikken voor een correcte versie.

Bezoek ook de website

Blijf op de hoogte, check regelmatig de agenda op onze website en ook de andere interessante mededelingen

Opens external link in new windowwww.gorinchem.groei.nl

Of Opens external link in new windowonze facebookpagina

Contact: Opens window for sending emailinfo@gorinchem.groei.nl

Met vriendelijke groet,
Groei & Bloei Gorinchem en omstreken

NIEUWSBRIEVEN EN TIPS

 

Opens external link in new windowTUINCENTRUM HUITING

 

Opens external link in new windowTUINCENTRUM STERK

 

Opens external link in new windowDE WEBWINKEL van Groei & Bloei Nederland

Informatie