Bekijk online
Afdeling  Gorinchem
Nieuwsflits November 2018

Kerstmarkt in Arboretum Trompenburg 

Kerstmarkt in Trompenburg Rotterdam

 

Het lijkt nog wel heel ver weg, maar in het weekend van 14 – 16 december 2018 organiseert Trompenburg weer de jaarlijkse Kerstmarkt. Misschien een idee om hier met een groepje heen te gaan?

Op de grotendeels overdekte Kerstmarkt in Trompenburg vindt u  een keur aan ambachtelijk vervaardigde en handgemaakte Kerstartikelen en Kerstcadeau’s.  Biologisch brood, Italiaanse olijfolie, mediterrane worst en botanisch bier. Voor de inwendige mens wordt gezorgd in het theehuis bij de entree met koffie. thee en taart en verspreid over de Kerstmarkt kunt u zich tegoed doen aan verschillende zoeten en hartige lekkernijen. En ‘last but not least’ het prachtige Kerstgroen, vers geknipt in de tuinen van Trompenburg, is weer te koop om uw huis sfeervol aan te kleden tijdens de komende Kerstdagen!

De tuin is tijdens de Kerstmarkt sfeervol verlicht, op vrijdag is het weer lichtjes-avond, Trompenburg is op die dag geopend van 15:00 tot 21:00 uur! Zaterdag en zondag is de Kerstmarkt geopend van 10:00 tot 16:00 uur.   De zaterdagochtend (15 december) lijkt mij een mooi moment om naar Rotterdam te gaan en om uiterlijk 10.00 uur bij Trompenburg te verzamelen. 

Al u interesse voor deze Kerstmarkt heeft, meld dit dan bij mij (henny.fuit@solcon.nl of 06-51047436). Graag vermelden of u al dan niet eigen vervoer heeft en/of u plaats heeft voor eventuele meerijders hebt. Het zou zonde zijn om met half lege auto’s te rijden.

Voor toegang tot de tuinen tijdens de Kerstmarkt geldt de reguliere entreeprijs van € 7,50 per persoon. De Museumkaart of Rotterdampas bieden gratis entree tot de tuin.

Informatie over adres, route en parkeren kunt u vinden op www.trompenburg.nl/route-en-parkeren/

Workshop kerstarrangement op 13 December

Workshop donderdag 13 december 

 

Workshop kerstarrangement 

Donderdagmiddag 13 december organiseren wij in samenwerking met Judy Keijzer van het Omnia College een workshop kerstarrangement (krans of kerstplateau).

De workshop begint om 15.30 uur en duurt ± 1,50 uur, locatie is het Omnia College, W. De vries Robbéweg 27 te Gorinchem. Voor materiaal wordt gezorgd, ook mesjes en scharen zijn aanwezig. De kosten bedragen € 13,50 voor leden, niet leden/introducees betalen € 17,50 p.p. Maximum aantal deelnemers is 20.

Diner Teach-inn

Dinsdags en donderdag is het restaurant van het Omnia College, Teach-inn geopend. Vanaf 16.00 uur is de bar open. Omstreeks 17.00 uur wordt gestart met het drie gangen kerstdiner. De kosten voor een lekkere en gezellige avond zijn € 17,50 (exclusief drinken).

 

Aanmelden

Je kunt je opgeven voor alleen de workshop, alleen het diner of de workshop en het diner. Aanmelden en betalen uiterlijk 1 december, bij Marja Pierhagen-Boer, 

email Opens window for sending emailmarja@pierhagen.nl.

Betalen op bankrekening NL13 ABNA 0509 8185 52 t.n.v. Kon.Mij.Tuinb. en Plantk. Afd Gorinchem onder vermelding van naam deelnemer en of je alleen aan de workshop, alleen het diner of workshop en diner deelneemt.

Tuinieren in het gasthuis, oktober 2018

Ook deze herfst is een enthousiast Groei&Bloei team weer aan de slag gegaan voor een najaarsbeurt in een van de tuinen in het Gasthuis.

Met zijn allen aan de slag om de tuin weer mooi te maken voor de bewoners.

Veel onkruid wieden, ook tussen de tegels, de borders op orde brengen, snoeien waar nodig, wat potten in wintertooi opmaken en wat kleur in de plantvakken brengen door winterharde viooltjes.

We doen het samen met veel plezier, drinken koffie en na afloop een kopje soep met een broodje, is dan wel verdient, klaargemaakt door de zorg en vrijwilliger, die hier in eigen tijd voor komen.

Al ruim 10 jaar wordt deze tuin, twee maal per jaar door vrijwilligers van Groei en Bloei onder handen genomen.

Lezing: Symboliek van Planten in de kunst 26-11-2018

SYMBOLIEK VAN PLANTEN IN DE KUNST 

Lezing door Krzysztof Dobrowolski-Onclin 

Wat in uw tuin, pot of perk groeit heeft dikwijls een tweede leven in de kunst. De tulp, een populaire exoot die eind XVIe eeuw werd ingevoerd, was na 1637 een symbool van onder meer ijdelheid. Dit kwam doordat de tulpenmanie in februari van dat jaar een abrupt einde maakte aan de windhandel in tulpenbollen. Hoe populair de tulp was, bewijst onder meer Rembrandt in de schilderijen van dr. Nicolaas Tulp, die zich naar de bloem vernoemde. 

De tulp is slechts een uit de vele voorbeelden die in deze boeiende lezing aan de orde komen. De appel, het viooltje, de lelie, de hyacint, de klimop, het bosaardbeitje, de roos, het lelietje-van-dalen en veel andere bloemen en planten zullen de revue passeren verpakt in symboliek van vergankelijkheid, heiligenlevens, Bijbelse verhalen, mythologie en zeventiende-eeuws moralistisme. 

In een overzichtelijk opgebouwde lezing hoort u welke oude bekenden uit de natuur een symbolische waarde in de kunst hebben. U leert vooral wanneer er van een diepere lading sprake is, want niet elk bloemstilleven heeft automatisch een dubbele bodem.

Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141

4205 BC  Gorinchem

Aanvang : 20.00 uur

Niet leden € 3,-

Activiteiten bij Tuincentrum Sterk

Ook tuincentrum Sterk in Arkel organiseert de komende tijd weer een aantal leuke activiteiten waaronder workshops en cursussen

Opens external link in new windowVia deze link vindt u nadere informatie hierover

Privacy statement

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ook wel Privacywet genoemd

De landelijke vereniging Groei en Bloei (KMPT) heeft conform bovenstaande verordening ook voor de afdelingen, een Privacy beleid en een Privacy verklaring opgesteld. Daarbij hoort een Reglement inzake de AVG dat in de ledenvergadering van november zal worden vastgesteld. Basis is dat Groei en Bloei alleen gegevens opslaat en bewaard die nodig zijn om u als lid informatie en service te bieden. Groei en Bloei zal geen gegevens beschikbaar stellen aan derden voor commerciële doelen.

Privé gegevens

Onze vereniging houdt zich aan de wettelijke regels, dus aan de AVG. Uw persoonlijke gegevens worden zorgvuldig verwerkt en beveiligd en slechts gebruikt voor de doelen waarvoor u ze beschikbaar gesteld heeft.

Sociale media

Bij gebruik van de website ziet u dat koppelingen zijn opgenomen naar de facebook pagina. Dit is een directe koppeling en daarmee worden geen informaties over bezoekers doorgegeven aan de sociale media.

Foto’s

Bij onze activiteiten worden soms foto’s gemaakt. Als geen specifieke toestemming is gevraagd en u bezwaar heeft vragen wij u uw bezwaar kenbaar te maken aan de fotograaf.

Nieuwsbrieven en informatiebladen

Onze afdeling verstuurd een Jaarboekje nieuwsflitsen en heeft een facebookpagina, u heeft zich hiervoor opgegeven of u krijgt deze als lid. Als u dit niet op prijs stelt kunt u zich afmelden op info@gorinchem.groei.nl

Dank aan landelijk bureau en afdeling Dordrecht voor bovenstaand voorbeeld.

Ontvangt u deze Nieuwsflits niet zoals gewenst?

We hebben het al eerder gemeld, er zijn een aantal leden die deze nieuwsflits niet in het juiste format ontvangen. Soms is de tekst niet goed leesbaar, vaker echter zien leden de foto's niet en kunnen zij deze deze ook niet downloaden'.

Mocht dat bij u ook het geval zijn dan kunt u hier klikken voor een correcte versie.

Bezoek ook de website

Blijf op de hoogte, check regelmatig de agenda op onze website en ook de andere interessante mededelingen

Opens external link in new windowwww.gorinchem.groei.nl

Of Opens external link in new windowonze facebookpagina

Contact: Opens window for sending emailinfo@gorinchem.groei.nl

Met vriendelijke groet,
Groei & Bloei Gorinchem en omstreken

NIEUWSBRIEVEN EN TIPS

 

Opens external link in new windowTUINCENTRUM HUITING

 

Opens external link in new windowTUINCENTRUM STERK

 

Opens external link in new windowDE WEBWINKEL van Groei & Bloei Nederland

Informatie