Gorinchem

Aardorchideeën – Garden orchids – echte orchideeën voor je tuin

Op maandagavond 27 maart heeft Gert-Jan Hoogendoorn een boeiend verhaal verteld over het veredelen en kweken van aardorchideeën, beter bekend als tuinorchideeën.

Allereerst heeft hij ons kort meegenomen in het bedrijf Anthura, waar hij als veredelaar werkt. Dit bedrijf is specialist in veredeling en productie van de anthurium en orchidee, met een focus op innovatieve en duurzame productontwikkeling van Anthuriums en orchideeën.
Wist je dat veredelen minimaal 9 jaar kost? En vaak duurt het nog langer voordat een plant zover is dat deze volop gekweekt en verkocht kan worden. Bij verdedeling probeert men door kruisingen eigenschappen van de plant te verbeteren. Denk daarbij aan mooier, beter produceerbaar, minder problemen en minder ziektes

Aansluitend op de uitleg hoe veredelen gaat volgende heel mooie foto’s en veel praktische informatie over de tuinorchideeën zoals Pleione, Cypripedium, Calenthe, Bletilla, Dactylothiza, Epipanctis en Spiranthes. Wil je hiervan plaatjes zien en tips over de verzorging kijk dan op gardenorchid.com.
En wil je deze mooie planten kopen? Kijk in het voorjaar eens bij de betere bloemist of tuincentra.

Na een geslaagde avond ging iedereen met een mooie tuinorchidee naar huis.    
Een bezoekster