Gorinchem
bekijk online
Nieuwsflits

Agenda Oktober, November en December

Datum                                    Activiteit

Zaterdag 5 oktober                Zaden- en stekjesruilbeurs

Zaterdag 19 oktober              Mini-excursie: Vlindertuin Maximapark

Maandag 28 oktober              Lezing: Alblasserwaard nu

Dinsdag 5 november             Workshop bollenmand

Maandag 25 november          Lezing: Planten met een imagoprobleem

Dinsdag 10 december           Workshop wilgentenen

Vernieuwde Website Groei & Bloei regio Gorinchem e.o.

Sinds kort is onze website geheel vernieuwd en in een moderner jasje gestoken. Veel dank aan Saskia Breebaart die de transformatie heeft gedaan voor ons.

U vindt de nieuwe website onder deze link!

Workshop Bollenmand maken op 5 November a.s.

Dit seizoen gaan we een bollenmand maken in de studio van Theater ’t Pand

o.l.v. Joke van Gent.

Voor al het materiaal wordt gezorgd, mand, 5 soorten bloembollen, potgrond en viooltjes.

Kosten inclusief koffie/thee en een drankje € 25,- voor leden en € 29,50 voor niet leden

Welkom vanaf 19.00 uur in de foyer van ‘t Pand voor een kopje koffie of thee, start om 19.30 uur op de 1e verdieping van ‘t Pand.

Er is plaats voor 20 personen opgeven kan tot 31-10-2019 per mail 

jokevangent@hotmail.com of telefonisch:  0651982033.

U moet daarna uw aanmelding definitief maken door het overmaken van het juiste bedrag naar bankrekening: NL13ABNA0509818552 t.n.v. KMPT afd. Gorinchem graag met vermelding van naam deelnemer(s)

Kerstworkshop met wilgentenen

10 december kunt u deelnemen aan een kerstworkshop in ’t Pand. Noteer deze datum alvast in uw agenda. In de nieuwsflits van november volgt meer informatie.

Adres:

Theater ’t Pand, 
Korenbeurs 3-5, 
4201 XD Gorinchem

Lezing: Planten met en imagoprobleem

Maandag 25 november 2019

Door Cor van Gelderen

Sommige planten hebben een imagoprobleem. Vaak veroorzaakt door een hinderlijke eigenschap die de bekendste vertegenwoordiger uit dat plantengeslacht heeft. Ik geef een voorbeeld: Berken, daar valt altijd zoveel troep vanaf. Dat is zeker waar voor de inheemse Betula pendula, blaadjes, zaadjes en takjes, de boom lijkt voortdurend in de rui. Maar veel van de Aziatische berken hebben dat probleem helemaal niet. Afgezien dat ze veel mooier zijn. In de lezing van Cor van Gelderen, auteur, ontwerper en beplantingsadviseur van de kwekerij PlantenTuin Esveld in Boskoop, komen een heel aantal van dit soort planten voorbij. Van de stekelige hulst, de ruiende berk, de treurige rhododendron en nog veel meer planten zien we de vrolijk stemmende broertjes en zusjes. Want dat is het probleem van een slecht imago, we vergeten vaak te kijken naar al het moois wat er nog meer te beleven valt in zo’n plantengeslacht.

Na deze lezing kijk je beslist met een andere blik naar planten die misschien niet zo populair zijn, maar wel hun steentje bijdragen in onze tuinen. 

 

Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141

4205 BC Gorinchem

Aanvang : 20:00 uur

Niet leden : € 3,-

Berichtje van Tuincentrum Huiting

Tuincentrum Huiting vindt het fijn dat zij Groei en Bloei leden al sinds vele jaren een  korting mogen aanbieden op hun aankopen. 
Nu blijkt er weleens onduidelijk te bestaan over een andere korting die zij hanteren: de stempelkaart. Bij aankoop van 10 euro krijgt de klant een stempel en een volle stempelkaart levert 10 euro korting op.

Echter, deze korting geldt niet in combinatie met andere vormen van korting. Leden met een kortingspas kunnen dus niet ook nog gebruik maken van een stempelkaart, dit zou korting op korting zijn.

Als er leden zijn die toch nog een halfvolle stempelkaart hebben, dan zullen zij die echter bij hun aankopen geleidelijk vol maken om teleurstelling te voorkomen, alleen daarna stopt deze vorm van korting.

Tuinenreis Kent en Sussex

Tuinenreis Kent & Sussex  met bezoek aan de Chelsea Flowershow

Groei en Bloei afdelingen Rotterdam en Hoeksche Waard organiseren in mei 2020 een drie daagse reis naar de tuinen van Kent & Sussex.  Groei en Bloei leden van andere afdelingen kunnen ook deelnemen aan deze reis.

Het programma is als volgt (tijden en eventuele wijzigingen onder voorbehoud).

1e dag, donderdag 21 mei  
Vertrek vanaf de opstapplaatsen met de bus naar het Franse Calais. Met Le Shuttle trein van Eurotunnel Calais-Folkestone, reisduur ca. 35 minuten. Op deze dag staat geen lunch gepland. U kunt natuurlijk iets van huis meenemen, of tijdens de stop in België of aan boord iets kopen. Na aankomst in Engeland vertrek naar Cranbrook voor een eerste tuinbezoek op deze reis, het prachtige Sissinghurst Castle Garden. Tenslotte vertrek naar Gatwick. 
18.30 uur: Geschatte aankomst in het Sandman Signature Hotel voor diner en overnachting.

2e dag, vrijdag 22 mei
07.00 uur: Engels ontbijt in het hotel  
08.00 uur: Vertrek uit het hotel. Vandaag brengt u gedurende de gehele dag een bezoek  aan de Chelsea Flower Show van de RHS. Tickets zijn door u al voldaan in de reissom. Vergeet ook niet om nog de tuin van het paleis zelf te bekijken! En als u daar zin in heeft, dan kunt u ook nog het schitterende interieur van het paleis bezoeken (evt. entree paleis zelf afrekenen). Een andere aanrader is om in de middag op eigen gelegenheid nog een bezoek te brengen aan de Chelsea Physic Garden (evt. entree zelf afrekenen). Aan het eind van de dag vertrek terug naar het hotel, voor diner en overnachting.

3e dag, zaterdag 23 mei
07.00 uur: Engels ontbijt in het hotel.  
08.00 uur: Vertrek hotel de koffers gaan weer in de bus. ’s Morgens tuin bezoek van Goodnestone Park Gardens, deze prachtige tuin mag niet ontbreken op uw reis. Hier krijgt u een take away lunch aangeboden. Tenslotte vertrekt u naar Folkestone voor de terugreis per Eurotunnel naar Calais. Terug naar de uitstapplaatsen in Nederland waar u begin van de avond zult arriveren.

Reissom p.p. in een 2-pers. kamer       
Per persoon  € 405,- 
Toeslag 1-pers. kamer € 90,-

Inbegrepen:

-  Overtocht per Eurotunnel van Calais naar Folkestone v.v.

-  Vervoer per luxe touringcar met airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.

-  2 overnachtingen incl. ontbijt en diner in het genoemde hotel. - Chelsea Flower Show dagticket op vrijdag 22 mei 2020.

Niet inbegrepen:

-  Entrees van de tuinen en genoemde koffie/ thee geschat op ca. £ 35,- per persoon.

-  Overige vrije lunches en uitgaven van persoonlijke aard.

-  Kosten van een eventuele annulerings- en/of reisverzekering. - Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds.

Inschrijven Lezing Romke van der Kaa

In het kader van het 40-jarig bestaan van Groei en Bloei afdeling Hoeksche Waard hebben wij de bekende kweker en publicist Romke van der Kaa uitgenodigd om op 18 maart 2020 een lezing te komen houden. We denken (en hopen), dat er grote belangstelling zal zijn voor deze vakbekwame spreker. Om een goede inschatting te kunnen maken teneinde de juiste zaalruimte te kunnen huren, vragen we aan belangstellenden om zich vóór 1 november aan te melden bij teuniedorst@gmail.com.

Ontvangt u deze Nieuwsflits niet zoals gewenst?

We hebben het al eerder gemeld, er zijn een aantal leden die deze nieuwsflits niet in het juiste format ontvangen. Soms is de tekst niet goed leesbaar, vaker echter zien leden de foto's niet en kunnen zij deze deze ook niet downloaden'.

Mocht dat bij u ook het geval zijn dan kunt u Opens internal link in current windowhier klikken voor een correcte versie.

Jaarboekje 2019 digitaal

Inmiddels hebben alle leden het jaarboekje 2019 ontvangen. Piet de Jong en Dirk Naber hebben zoals gewoonlijk veel inspanning verricht om weer een prachtige uitgave aan te leveren.

Via onze website kunt u het boekje digitaal inzien maar ook via deze link

Wilt u het boekje downloaden en opslaan op uw eigen computer, gebruik dan deze link

Bezoek ook de website

Blijf op de hoogte, check regelmatig de agenda op onze website en ook de andere interessante mededelingen

www.gorinchem.groei.nl

onze facebookpagina

Contact: emailinfo@gorinchem.groei.nl

Lees hier Ons Privacy Statement

Met vriendelijke groet,
Groei & Bloei Gorinchem en omstreken

NIEUWSBRIEVEN EN TIPS

TUINCENTRUM HUITING  klik hier voor de nieuwsbrief van September

TUINCENTRUM STERK

DE WEBWINKEL van Groei & Bloei Nederland