Gorinchem
bekijk online
Nieuwsflits

Zaterdag 13 mei            Mini-excursie: Tuin OpdeHaar in Hoevelaken
Maandag 29 mei            Open tuin Groot-Ammers
Zaterdag 10 juni            Mini-excursie: Kwekerij Schipper en De Achtertuin in Buurmalsen
Zaterdag 17 juni            Open tuinen
Zaterdag 1 juli               Tuinenreis naar Noord-Holland
Woensdag 12 juli           Tuinieren bij het Vita College
Zaterdag 12 augustus    Fietstocht
Zaterdag 19 augustus    Mini-excursie: Dr. Jac. P. Thijssepark in Amstelveen

 

Om alvast te kijken wat wij dit jaar nog meer voor u in petto hebben klikt u op deze link naar de agenda!

15 April, planten- en zadenruilbeurs

Op deze ruilbeurs kunt u terecht als u uw tuinplantenassortiment wil uitbreiden en/of delen.  Zorg dus dat u wat te ruilen hebt, liefst netjes opgepot en voorzien van naam.  Hebt u niets te ruilen, kom toch gerust langs want er is altijd voldoende aanbod om ook zo wat planten mee te kunnen nemen!
Vanaf 9.30 uur kunt u op het terrein terecht om uw stekken uit te stallen en alvast te kijken wat anderen hebben meegebracht. Vanaf 10 uur barst de ruilhandel los.
Wij hopen op weer veel belangstelling en zien jullie en de planten op zaterdag 15 april bij het Vita College, W. de Vries Robbéweg 27, Gorinchem.

 

Lezing 24 april: Balkonieren, van balkon tot groene oase

Door Carlijn Krielaars

Van een kleine ruimte, balkon of terras, een fijne groene plek maken? Dan ben je bij Carlijn Krielaars, bekend als de Groene Buurvrouw, aan het goede adres. Zij is een tuinvrouw gespecialiseerd in kleine tuintjes.
Om te tuinieren in potten en bakken komen er andere vaardigheden om de hoek kijken dan in de volle grond. Carlijn vertelt over welke planten het goed doen in potten. En welke planten voor een jaarrond bloei kunnen zorgen en goed zijn voor insecten. Ook droge hete zomers en wat je dan kan doen komt aan bod. Haar eigen ervaringen als tuinvrouw met een binnenstads-balkon deelt ze graag met ons.
Zelf verwacht ze dat je met een hoofd vol slimmigheden en inspiratie en een glimlach op je gezicht naar huis gaat en je kan nu zelf aan de slag op je balkon of terras. Klik hier voor meer informatie over de lezing!

 

 

29 april tuinieren bij het Gasthuis

Al in de beginjaren van het Gasthuis hebben de Groei- en Bloeiers de tuinen van de Arkelpoort in het voor- en najaar verzorgd. Naast het zorgen dat de tuin er weer mooi uitziet, is het vooral een ochtend gezellig samenwerken, iedereen gaat aan de slag en doet wat nodig is.
Koffie en thee staan vanaf 9.00 uur voor u klaar. Als u mee wilt helpen, graag even aanmelden bij clazienbuis@ziggo.nl.

13 mei mini-excursie Opdehaartuinen

We starten zaterdagochtend 13 mei met de eerste mini-excursie van dit jaar met een bezoek aan “Opdehaartuinen’ in Hoevelaken. www.opentuinenopdehaar.nl

Twee jaar geleden is door Joyce en John Ramsbotham bij ons een lezing gepresenteerd over deze tuin en naar aanleiding daarvan lijkt een bezoek aan deze tuinen zeer de moeite waard. Er zijn 8 aaneengesloten tuinen te bewonderen, o.a. een historisch rabattenbos, meer dan 4.500 verschillende soorten planten, bomen en heesters, bosplanten en schaduw tolerante planten en een nieuwe stobbentuin met varens. In mei staan nog veel Rododendrons en Azalea’s in bloei.

Aansluitend aan het tuinbezoek kunnen we eventueel lunchen op een overdekte patio met zicht over de tuin. De lunch wordt gestart met soep, gevolgd door 2 vers gemaakte, rijk belegde broodjes gevolgd met vers fruit met koffie/thee om af te sluiten. Bij de lunch kunt u kiezen tussen water, melk of fris. De kosten van het tuinbezoek zijn € 7,- p.p.  We worden verwelkomd met koffie/thee en cake. Daarna krijgen we een rondleiding door de tuinen.  Als je wilt blijven lunchen, dan zijn de totale kosten € 20,- p.p.
Adresgegevens: Hoevelakense Boslaan 1, 3871 KA Hoevelaken.

Als je mee wilt, kan je je opgeven bij: henny.fuit@kpnmail.nl of 06-51047436. Vermeld dan ook of je vervoer hebt en of er eventueel mensen kunnen meerijden. Ook of je mee wilt blijven lunchen. Vermeld bij de opgave voor de lunch of er rekening moet worden gehouden met eventuele dieet-behoeften, zoals glutenintolerantie, enz. Een week voor vertrek krijgen de deelnemers nog een berichtje van mij m.b.t. verzamelplaats en -tijd en indeling m.b.t. autovervoer.

 

Belangstelling voor kruiden?

Wil je iets meer weten van kruiden dan nodig ik je uit voor een gezellige cursus bij mij aan de keukentafel.
Denk hierbij niet alleen aan hoe je de kruiden kan kweken, maar ook hoe je ze kan bewerken, bewaren en gebruiken.
Je kunt je bij mij aanmelden per email passe@ziggo.nl. In overleg zullen datums en tijdstippen worden ingevuld. Geef in de mail alsjeblieft je naam, je emailadres en of er dagen en tijden zijn dat je echt niet kunt.
Voor ik het vergeet, mijn keukentafel staat in Gorinchem.

Gerda Passe

 

Terugblik lezing anthurium en orchidee

Op maandagavond 27 maart heeft Gert-Jan Hoogendoorn van Anthura een boeiend verhaal verteld over het veredelen van tuinorchideeën.
Een bezoekster heeft hiervan een verslag gemaakt, zie terugblikken op de website

Jaarboekje 2023

Het jaarboekje 2023 komt ook dit jaar weer uit de ervaren handen van Dirk Naber en Piet de Jong. Het staat ook op de startpagina van de website gorinchem.groei.nl.

U kunt het ook direct inzien door op deze link te klikken: jaarboek 2023

Facebookpagina Groei & Bloei Gorinchem e.o.

Het is al weer even geleden dat wij aandacht vroegen voor onze facebookpagina. Inmiddels hebben we weer een aantal nieuwe leden die wellicht niet weten van het bestaan hiervan.

Klik hier voor de link naar onze facebookpagina waarop u ook aan kunt geven of u lid wil worden van onze groep

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Klik dan onderaan deze Nieuwflits naast het logo op de link ‘meld je af voor de nieuwsbrief’.
Groei & Bloei heeft een privacyverklaring die op de website van Groei & Bloei afd. Gorinchem is te vinden.

Is deze Nieuwsflits niet goed te lezen?

Klik rechts bovenaan deze Nieuwsflits om hem online te bekijken.

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsflits? Stuur een mail met het af te melden mailadres naar Webmaster Groei & Bloei Gorinchem e.o.

Hieronder een drietal adressen voor tuin- en plantmaterialen van bedrijven die Groei & Bloei-leden een warm hart toedragen.

Tuincentrum Sterk - Arkel / Tuincentrum Huiting - Vianen / Tuinen-shop.nl, de Groei & Bloei webshop