Gorinchem
bekijk online
Nieuwsflits

Zaterdag 15 juni           Open tuinen in Gorinchem
Zaterdag 22 juni           Mini-excursie: Tuin De Wildert en Arboretum Oudenbosch
Zaterdag 6 juli              Tuinenreis naar De Achterhoek
Maandag 8 juli              Tuinieren bij het Vita College
Zaterdag 10 augustus    Mini-excursie: kasteel Hemmen en Fruitpark Ochten
Zaterdag 17 augustus    Fietstocht: Schoonhoven en Lopikerwaard

Voor meer informatie en de overige activiteiten dit jaar klikt u op deze link naar de agenda op de website!

 

Open tuinen 15 juni

15 juni Open Tuinen

In het kader van het Groei en Bloei opentuinenweekend heeft Groei en Bloei afdeling Gorinchem diverse tuineigenaren bereid gevonden om hun tuin open te stellen. Dit biedt u de gelegenheid om deze tussen 10.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken in de volgorde en op het tijdstip dat u het prettigst vindt.

Gorinchem: Kleine Schelluinsekade 9-11 (Volkstuinvereniging Onze Vrije tijd):  tuin nummer 12 en tuin nummer 22 en de natuurtuin naast de kantine
Schelluinen: Nolweg 5
Schelluinen: Nolweg 20
Schelluinen: Voordijk 37
Groot Ammers: Voorstraat 73
Lexmond: Kortenhoevenseweg 47
Nieuwpoort: Schippersweg 6

Klik hier voor meer informatie over de deelnemende tuinen! U treft hier ook informatie aan over een aantal deelnemende tuinen in de Alblasserwaard

 

 

22 juni mini-excursie naar tuin De Wildert en Arboretum Oudenbosch

Zaterdag 22 juni, vertrek 10:00 vanaf carpoolplaats Avelingen West (LET OP: dat is aan de westkant van de brug bij Gorinchem, dus de andere kant van de brug dan waar de tuinenreis vertrekt!) In ongeveer 45 minuten rijden we naar Oud-Gastel.

Naar aanleiding van de mooie lezing die Frans vd Graaf voor onze afdeling gaf, leek het ons leuk om zijn tuin te bezoeken. Over de tuin kunt u alles lezen op www.de-wildert.nl. Frans en Rina ontvangen ons met koffie en verzorgen een rondleiding van een uur. Daarna gaan we naar het vlakbij gelegen Oudenbosch, waar we gezamenlijk (op eigen kosten) lunchen. Om 13:30 worden we dan in het arboretum verwacht, https://www.arboretumoudenbosch.nl/ waar we ook een rondleiding van ongeveer een uur krijgen. Voor wie het wil is daarna de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Oudenbosch te verkennen, met onder andere de imposante basiliek.

Kosten van deze dag zijn 10,- pp. voor entree en rondleidingen, contant te voldoen bij vertrek. We proberen zoveel mogelijk met elkaar mee te rijden, zo kunt u in onderling overleg de autokosten delen. Opgeven via mail of app bij Dirk Naber dnaber01@gmail.com of 06-21270291. Geef daarbij aan hoeveel passagiers u kunt meenemen, of dat u liever zelf met iemand wil meerijden?
Opgeven voor deze excursie graag z.s.m., uiterlijk 13 juni.

 

 

Tuinen busreis 6 juli

Het tuinenreisje naar de Achterhoek vindt plaats op zaterdag 6 juli, vertrek 8:00 vanaf Avelingen (voor alle details: zie website of Jaarboekje). De inschrijving is vol en er is een wachtlijstje van mensen die nog graag mee zouden willen. Daarom de vraag: mocht u zich hebben aangemeld maar bij nader inzien toch niet mee kunnen of willen gaan, laat het mij dan z.s.m. weten? Dan kan ik uw inschrijfgeld volledig terugstorten en iemand anders blij maken met uw plaatsje. Indien dit het geval is stuur dan a.u.b. een mail aan dnaber01@gmail.com

 

 

Tuinierochtend Vita College op 8 juli

Graag geven wij aan het verzoek van Marco van het Vita College, als gastheer van onze ruilbeurzen, gehoor.

Op 8 juli van 9.00 tot 12.30 uur kunnen we, alweer voor de derde keer, mee helpen met het onkruid wieden en hier en daar wat snoeien om de tuin voor de grote vakantie weer op orde te krijgen. Naar eigen wens af te sluiten met een eenvoudige lunch. Met een groepje kunnen we heel wat meters maken. De teelt is mager dit jaar want de slakken hebben een feestmaal gehad op de jonge gewassen.
Je kunt je opgeven per mail: clazienbuis@ziggo.nl of tel: 0649818025.
We hopen er weer een fijne dag van te kunnen maken, hoe meer zielen hoe gezelliger.

 

Jaarlijkse fietstocht 17 augustus

Op zaterdag 17 augustus is het weer tijd voor de jaarlijkse fietstocht. In de Lopikerwaard zijn een aantal tuinen gevonden die speciaal voor ons open zijn. De tocht zal beginnen bij de pont van Groot Ammers naar Schoonhoven
Er is al veel geregeld, de laatste puntjes worden nog op de i gezet om er een mooie fietsdag van te maken. Het streven is om met een groep van maximaal 20/25 personen te gaan fietsen om in alle rust mooie tuinen te gaan bezoeken en er een gezellige dag van te maken.
U kunt zich al aanmelden bij Elly per email: ellydem.hart@gmail.com onder vermelding van fietstocht 2024 of telefonisch: 0649818025.

Mini-excursie naar De Biesbosch

Helaas is het niet gelukt om deze excursie te organiseren. Omdat we intussen voor veel van de flora in het gebied al te ver in het seizoen zijn, en bovendien als afdeling Gorinchem al veel activiteiten aanbieden in deze periode, hebben we moeten besluiten de wandelexcursie te verschuiven naar volgend voorjaar.

 

Tuinvereniging Onze Vrije Tijd te Gorinchem, een groene oase van rust.

Mogen wij ons even voorstellen?

Tuinvereniging OVT heeft 54 tuinkavels van ca 220 M2 grootte met een tuinhuis van maximaal ca 30M2 en de mogelijkheid voor een kasje. De OVT bestaat komend jaar al 60 jaar en tuinieren is wat ons samen bindt.
Volkstuinen zijn populair en de OVT is zelfs een "luxe paardje" met water en stroom aansluiting per kavel en in het groeiseizoen een opengesteld toiletgebouw. Toch zijn we relatief onbekend omdat we wat buiten het centrum liggen.
Naast het tuinieren in alle rust is de gezamenlijke interesse in het groen een verbindende factor. We zijn een moderne vereniging en Natuurlijk tuinieren is wat we hier doen. Veel kweken of een bloemrijke siertuin? alles mag. Sinds 2 jaar hebben we ook een Natuurtuin aangelegd die ook door leden wordt onderhouden op de twee werkochtenden per jaar.

Lid worden kan als u inwoner bent van de gemeente Gorinchem. We hebben momenteel een kleine wachtlijst (aspirant-leden) en wellicht is deze tuinvereniging ook wel iets voor u. Er komen regelmatig kavels beschikbaar en de jaarkosten vallen best mee.
Mocht u interesse hebben? volkstuinonzevrijetijd.nl
Kijk eens op onze website en daar vindt u ook het mailadres om in contact met ons te komen of kom gewoon eens langs; Kleine Schelluinsekade 9-11, 4204 TZ Gorinchem.

Groene groeten,
Ab Wessels, voorzitter OVT Gorinchem

Tuinencarroussel Zuid Holland Zuid 2024

Ook dit jaar organiseert de afdeling Zuid Holland Zuid de tuinencarroussel. Bedoeling is dat middels de website van deze carroussel inzichtelijk wordt gemaakt welke tuinen in de regio op welke dagen geopend zijn voor tuinbezoekers.

Wilt u uw tuin, naast de door regio Gorinchem georganiseerde open tuinendag op 15 juni, ook op andere dagen open stellen en daar ruchtbaarheid aan geven, neem dan contact op met jlvanwaardhuizen@hetnet.nl

Om zichtbaar te maken dat uw tuin op bepaalde dagen open is gesteld kunt u gebruik maken van de open tuinenbordjes van onze regio.

Op de website van de tuinencarroussel kunt u e.e.a. verder volgen. Klik hier voor de website

 

Jaarboekje 2024

Het jaarboekje 2024 komt ook dit jaar weer uit de ervaren handen van Dirk Naber en Piet de Jong. Het staat ook op de startpagina van de website gorinchem.groei.nl.

U kunt het ook direct inzien door op deze link te klikken: jaarboek 2024

Volg ons op Social Media

Klik hier voor het Facebook account van Groei en Bloei Gorinchem e.o.

Klik hier voor het Instagram account van Groei en Bloei Gorinchem e.o.

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Klik dan onderaan deze Nieuwflits naast het logo op de link ‘meld je af voor de nieuwsbrief’.
Groei & Bloei heeft een privacyverklaring die op de website van Groei & Bloei afd. Gorinchem is te vinden.

Is deze Nieuwsflits niet goed te lezen?

Klik rechts bovenaan deze Nieuwsflits om hem online te bekijken.

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsflits? Stuur een mail met het af te melden mailadres naar Webmaster Groei & Bloei Gorinchem e.o.

Hieronder een drietal adressen voor tuin- en plantmaterialen van bedrijven die Groei & Bloei-leden een warm hart toedragen.

Tuincentrum Sterk - Arkel / Tuincentrum Huiting - Vianen / Tuinen-shop.nl, de Groei & Bloei webshop