Gorinchem
bekijk online
Nieuwsflits

Maandag 27 november      Lezing: de seniorvriendelijke tuin, terras en balkon door Hub Driessen
Donderdag 14 december    Kerstworkshop

 

Voor meer informatie klikt u op deze link naar de agenda!

Lezing 27 november: de seniorvriendelijke tuin, terras en balkon

Door: Hub Driessen

Tegenwoordig wordt men met 50 jaar tot de Senioren gerekend. Hoewel we met 50 nog lang niet oud zijn, kunnen we die naam ook opvatten als een compliment. Want in sommige oosterse culturen wordt met Senior ook "De wijze" bedoeld. Hoe dan ook: als Senior kan het toch wel eens nuttig zijn om te kijken naar de toekomst. Dan komen er vragen zoals: Wil ik blijven wonen waar ik nu woon?; Wil ik iets anders gaan doen? Hoe zit het met mijn tuin? Ik 80 jaar ben en slecht ter been? Of gaan we in een appartement met balkon wonen?
Voor de pauze gaat deze lezing in op het aspect "Hoe richt ik mijn tuin nú in om er in de toekomst nog lang plezier van te hebben? Omdat tegenwoordig veel kleine tuinen helemaal vol worden bestraat en als terras worden ingericht, wordt er ook op deze trend ingegaan. Verder wordt ook het balkon niet vergeten.
Omdat planten zijn passie zijn, gaat Hub na de pauze in op het beplanten van een kleine tuin met planten die weinig onderhoud vragen, terrasbakken en –potten en beplanting op het balkon. Samengevat is dit een lezing voor mensen die nú al rekening willen houden met te toekomst om zodoende op hoge leeftijd nog te kunnen genieten van tuin, bloemen en planten.

Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141
4205 BC Gorinchem
Aanvang 20.00 uur
Niet leden: € 3,-

.

14 december kerstworkshop

Op donderdagavond verzorgt Judy Keijzer weer een workshop in Hellouw. We gaan een kerstarrangement maken en voor al het groenmateriaal wordt gezorgd. Graag een snoeischaar en kniptangetje meenemen.
De workshop begint om 19.30 uur. Welkom vanaf 19.00 uur voor een kopje koffie of thee. De kosten bedragen € 34,50 p.p. Je kunt je tot en met 8 december aanmelden bij Marja Pierhagen-Boer, e-mail marja@pierhagen.nl.
Voor de deelnemers die zelf geen vervoer hebben kan er mogelijk gepoold worden.

Terugblik lezing besdragende planten

Op maandagavond 23 oktober heeft Frans van der Graaf een lezing gehouden over besdragende planten.
Een bezoekster heeft hiervan een verslag gemaakt, zie terugblikken op de website.

 

 

In 2024 naar een andere zaal

Degenen die al wat langer lid zijn van Groei&Bloei en regelmatig de lezingen bezoeken, hebben al heel wat zalen gezien in Gorinchem. Ongeveer alle zorginstellingen hebben we wel kortere of langere tijd als ‘thuisbasis’ gehad en nu alweer 10 jaar De Heul. Maar ook hieraan komt een einde.
Onduidelijk is wat er met het complex gaat gebeuren, en om niet op korte termijn ‘dakloos’ te worden heeft het bestuur gezocht naar een nieuwe locatie. Die is uiteindelijk gevonden in het mooie nieuwe gebouw van de Ontmoetingskerk, gelegen aan Stalkaarsen 19.
We kunnen hier gebruik maken van een gezellig ingerichte ruimte om de lezingen te geven. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de Stalkaarsen en ook in straten in de directe omgeving, al kan het zijn dat u misschien iets verder moet lopen.

De eerste avond op de nieuwe locatie zal de inloopavond zijn. Een mooie gelegenheid om eens op uw gemak te kijken waar u kunt parkeren en hoe het gebouw in elkaar zit!
De Ontmoetingskerk, Stalkaarsen 19, 4205 PG Gorinchem.

Jaarboekje 2023

Het jaarboekje 2023 komt ook dit jaar weer uit de ervaren handen van Dirk Naber en Piet de Jong. Het staat ook op de startpagina van de website gorinchem.groei.nl.

U kunt het ook direct inzien door op deze link te klikken: jaarboek 2023

Volg ons op Social Media

Klik hier voor het Facebook account van Groei en Bloei Gorinchem e.o.

Klik hier voor het Instagram account van Groei en Bloei Gorinchem e.o.

Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG)

U ontvangt deze mailing omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 geven wij u de mogelijkheid om te bepalen of u deze mailing ook in de toekomst wilt blijven ontvangen. Wilt u deze mailing in de toekomst niet meer ontvangen? Klik dan onderaan deze Nieuwflits naast het logo op de link ‘meld je af voor de nieuwsbrief’.
Groei & Bloei heeft een privacyverklaring die op de website van Groei & Bloei afd. Gorinchem is te vinden.

Is deze Nieuwsflits niet goed te lezen?

Klik rechts bovenaan deze Nieuwsflits om hem online te bekijken.

Wilt u zich afmelden voor de nieuwsflits? Stuur een mail met het af te melden mailadres naar Webmaster Groei & Bloei Gorinchem e.o.

Hieronder een drietal adressen voor tuin- en plantmaterialen van bedrijven die Groei & Bloei-leden een warm hart toedragen.

Tuincentrum Sterk - Arkel / Tuincentrum Huiting - Vianen / Tuinen-shop.nl, de Groei & Bloei webshop