Gorinchem

Besdragende planten

Door ziekte kon de geplande lezing niet doorgaan, maar Frans van der Graaf die in november een lezing zou verzorgen was bereid om deze afgelopen maandag 23 oktober te verzorgen. 
En eigenlijk was hij wel blij met deze datum, want nu is het immers hoogseizoen voor besdragende planten. 
Daarom was hij die middag al een rond je gaan maken langs tuinen met besdragende planten en had hij vele takken meegenomen, die ’s avonds uitgestald lagen op de tafels voor de bezoekers. 

De presentatie was zo ingericht dat we eerst een foto kregen te zien van de plant in bloei en daarna een van dezelfde plant met bessen. Vervolgens werden we uitgedaagd om de plant te herkennen en te zien of die tussen de meegebrachte takken lag. Zo ontstond een leuke interactie tussen Frans en zijn publiek, waarbij hij het niet kon nalaten om ons ook  af en toe op het verkeerde been te zetten, bij voorbeeld door een foto van de Impertinus Neppus, een echte ”nepplant” dus. Al met al weer een leerzame lezing, waardoor je anders gaat kijken naar de besdragers.

De afsluitende verloting had natuurlijk een bes dragend plantje in  de aanbieding, maar werd door Annie Hoogenboezem verrijkt met door haar gemaakte, prachtige herfstboeketten, zodat vele gelukkigen weer met iets moois naar huis gingen.

Een bezoekster