Gorinchem

Plantenruilen via WhatsApp

Beste tuinliefhebbers,

Door de nog steeds voortdurende coronamaatregelen zal ook dit voorjaar de ruilbeurs waarschijnlijk niet kunnen doorgaan. In navolging van andere afdelingen willen we daarom iedereen de gelegenheid bieden om op een andere manier met elkaar planten, stekken, zaailingen en zaden te ruilen.

Een simpele oplossing hiervoor is het maken van een WhatsApp-groep. In zo’n groep kan iedereen plantjes aanbieden, of juist om bepaalde soorten kunnen vragen. Als er een ‘match’ is kunnen de betrokkenen onderling een ruilafspraak maken, waarbij iedereen natuurlijk wel zelf voor inachtnemen van de veiligheid moet zorgen.

Wat je dus in de appgroep zou kunnen zetten zijn bijvoorbeeld berichten als
-    Ik heb zaailingen van trostomaten over, wie heeft er interesse?
-    Ik zoek een witte bodembedekker, wie kan me hieraan helpen?
-    Ik heb aanstaande zaterdag potjes met stekken van …. en .… buiten klaarstaan, kom langs als je belangstelling hebt?
Zorg wel dat je je naam onder het bericht zet, zodat iedereen kan zien wie iets vraagt of aanbiedt! Adressen kunnen dan tussen de ruilers onderling worden uitgewisseld.

Belangstelling om hieraan mee te doen? Geef dan naam en 06-nummer door aan Dirk Naber, per mail naar dnaber01(at)gmail.com of via een appje naar 06-21270291. 

Dirk Naber