Gorinchem

Het vergeten plantseizoen door Ben van Ooijen

Wie op maandag 25 september j.l. de lezing Het Vergeten Plantseizoen van Ben van Ooijen van De Tuinen van Appeltern (tegenwoordig Appeltern Adventure Gardens) bijwoonde, juist om meer te weten te komen over het planten in het najaar, kwam bedrogen uit.

Volgens hem wist hij niets van plantjes en nam vervolgens de ruim 45 aanwezigen  mee in een boeiende en amusante tocht langs de basisregels, waaraan een tuinontwerp zou moeten voldoen en de veel gemaakte fouten. Maar niet getreurd, je moest vooral genieten van je tuin.  En dit alles zonder de gebruikelijke fotobeelden, maar met behulp van twee schetsborden, waarop de een na de andere tekening verscheen, die zijn verhaal uitstekend illustreerde en ondersteunde. En passant kwamen er ook nog vele tips voorbij, waar zelfs een ervaren Groei & Bloeier wat aan heeft. Zoals bijvoorbeeld: wil je af van zevenblad, plant er Helleborus  (Nieskruid) tussen, gegarandeerd dat het zevenblad verdwijnt!
 

Als ‘huiswerk’ kregen alle aanwezigen twee boekjes mee over Tuinstart en Tuingemak, waarin we alles nog eens rustig  konden terug lezen  en een A4-tje met zaken waarop te letten bij een tuinverandering of compleet nieuwe tuin. Op de website van Appeltern Adventure Gardens is veel te vinden.

Een bezoekster