Gorinchem

Terugblik lezing 27 november

Het onderwerp deze avond was niet besdragende planten, maar de seniorvriendelijke tuin, terras en balkon, verzorgd door Hub Driessen.
Hij vertelde dat hij nu woont in een appartement met een balkon, maar wellicht nog in de villa met grote tuin had gewoond als hij andere keuzes had gemaakt met de inrichting van de tuin. Als senior moet je goed nadenken over inrichting en onderhoud van je tuin. Denk daarbij aan de erfafscheiding,  bestrating, gras, borders en beplanting.
Voor erfafscheiding kun je hagen o.a. vervangen door hout, composiet, staal, kant en klaar hagen, schanskorven of steenkorven. Zorg dat de bestrating weinig voegen heeft en vul deze met brekerzand met daardoor minder kans op onkruid tussen de tegels. Gras kun je vervangen door kunstgras en verwijder viezigheid en tuinresten met een bladblazer of met een tuinslang. Borders kun je verhogen met hout of stenen met een brede bovenrand om op te kunnen zitten. Je kunt ook grote plantenbakken plaatsen van bijvoorbeeld composiet of een opvouwbare tuinkniebank gebruiken bij het onderhoud van de borders.
Aan het begin van de lezing kreeg iedereen een plantenlijst met 49 planten voor een seniorvriendelijke tuin. Na de pauze heeft Hub van alle planten uitleg gegeven waarom deze geschikt zijn voor een seniorvriendelijke tuin. Dankzij een enthousiaste spreker was het een boeiende informatieve avond. Hierbij de link naar de plantenlijst.

Oude jaarboekjes

Klik hier voor de jaarboekjes van:

 

2023

2022

2021

2020

2019