Gorinchem

VAN DE VOORZITTER

Beste Groei & Bloei leden,

Heeft u in de afgelopen maanden ook zo genoten van ons magazine?  Ik had er meer tijd voor dan anders. Eén van de weinige voordelen van deze Corona tijd. Want niet iedereen mist alles tegelijk maar er is ons veel onthouden wat wel gepland was. 
Lezingen gingen niet door, de jaarvergadering kon niet plaatsvinden, de Heul werd gesloten. Gardenista werd afgezegd, de tuinruilbeurs ging niet door,  de busreis met tuinbezoek aan Groningen moest afgezegd worden, de open tuinen konden niet worden voorbereid. De Nationale tuinweek moest afgelast worden, geen mini excursies, kortom we hebben veel gemist en het is nog maar de vraag of we iets van het zomerprogramma kunnen realiseren. 
Tuinieren, genieten van bloemen en planten, is één facet van lid zijn van Groei en Bloei. Het andere is tuinvrienden ontmoeten, kennis uitwisselen, planten delen. We hebben het allemaal moeten missen door een rondwarend virus. Iets dat niet eens leeft, niet eens zelfstandig uit kan breiden maar als het in ons lichaam een gastheer vindt een enorme besmetting en ziekte teweeg brengt. Laten we hopen dat het uitdooft en dat we een vaccin of geneesmiddel vinden.
Als bestuur van uw afdeling zijn we in overleg met de commissies en tuineigenaren om te kijken of we in de zomer op gepaste afstand en drukte vermijdend toch nog samen iets kunnen ondernemen. U hoort van ons als er iets mogelijk is. De regels worden versoepeld maar de verantwoordelijkheid voor ons aller gezondheid blijft. We hopen in september ( bijeenkomsten tot honderd mensen lijken dan weer te mogen) in elk geval een bijeenkomst te houden. Uiteraard staat het ieder vrij om wel of niet deel te nemen.
Ik hoop dat u extra heeft kunnen genieten van uw eigen tuin. We hebben, afgezien van de droogte,  prachtige tuinweken gehad. Een kleine troost voor alles wat ons onthouden is.
Ik wens u een mooie zomer.

Aart Bogerd
 

Klik op de afbeelding om te vergroten